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What Einstein Told His Cook: Kitchen Science Explained - Robert L. Wolke - cover
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Descrizione


“Wolke, longtime professor of chemistry and author of the Washington Post column Food 101, turns his hand to a Cecil Adams style compendium of questions and answers on food chemistry. Is there really a difference between supermarket and sea salt? How is sugar made? Should cooks avoid aluminum pans? Interspersed throughout Wolke’s accessible and humorous answers to these and other mysteries are recipes demonstrating scientific principles. There is gravy that avoids lumps and grease; Portuguese Poached Meringue that demonstrates cream of tartar at work; and juicy Salt-Seared Burgers…With its zest for the truth, this book will help cooks learn how to make more intelligent choices.” —Publishers Weekly
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Dettagli

2008
Paperback / softback
368 p.
Testo in English
211 x 140 mm
305 gr.
9780393329421

Conosci l'autore

Robert L. Wolke

Robert L. Wolke, professore emerito di Chimica all’Università di Pittsburgh, collabora anche con “The Washington Post”. E’ autore di una serie di pubblicazioni scientifiche, ma la sua fama è dovuta ai lavori di intelligente divulgazione scientifica. Tra questi What Einstein Didn’t Know: Scientific Answers to Everyday Questions, Impact: Science on Society, Chemistry Explained, Einstein al suo cuoco la raccontava così (Apogeo, 2005; Feltrinelli, 2010), Al suo barbiere Einstein la raccontava così. Vita quotidiana e quesiti scientifici (Feltrinelli, 2001) e Einstein al suo cuoco la raccontava così (Apogeo, 2005; Feltrinelli, 2010).

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